IGRA –e ž (i) 2. Otroška dejavnost, navadno skupinska, za razvedrilo, zabavo: izmišljajli so si različne igre; čas so si preganjali z igrami/ igrali so se gnilo jajce in druge igre/ otroška igra//

Najrajše vidim otroke kako z mano uživajo v igri, ko imajo toliko idej kaj in kako bi se lahko igrali, ko jim pokažem pripomočke, katere prinesem s sabo na rojstnodnevno zabavo. Rada jih opazujem kako so zatopljeni v svoje ideje in zamisli, kadar jim pripravim kakšen izziv, ko vidim nasmeh na njihovih rdečih ličkih in ko se skupaj dogovorimo, katero igro se bomo igrali.
Ko jih obiščem na zabavi kot klovnesa Tinka Šminka ali Pika Flika jih popeljem v svet iger, balonov, plesa, čarovnije, skrivnosti otoka Taka Tuka ali dogodivščine iz popotovanja s klovnesinim vlakom Bugi Vugi. Njihova domišljija nima meja in čudovit občutek je, ko se skupaj najprej odpravimo “plavat” nato “skočimo na vrh gore Taka Tuka”, se “sankamo” do morja ali pa se v enem trenutku vozimo z vlakom po Rusiji, v hipu se ustavimo pri indijancih v Ameriki, pozdravimo prijatelje v Italiji in se nato še odpeljemo na pravo cirkuško popotovanje.
Iger in zabave na naših druženjih ne manjka. Vključujejo tako balone, prevleke za blazine, skodelice, smetišnice in metle, cevi, žoge, kolebice,… ter velik žakelj domišljije.

Igra…toliko izbire in priložnosti, le malo domišljije potrebujemo in že nastane nova zabavna, igra. IGRE ZA OTROKE