Ustvarjeno oblačnega 20. maja 2016

Veš zakaj klovnesa Tinka Šminka potuje na okoli z vlakom? Zakaj na njenih druženjih skupaj z otroci z rutkami v rokah mahajo, kot bi bili na železniški postaji?

Ob misli na vlak in vožnjo z njim, se v meni zbudijo spomini na otroštvo, ko sem mu ob pogledu nanj takoj začela mahati in ga z veseljem pozdravljati! Zakaj? Po resnici povem, da nevem, ampak veselila sem se njegovega hitenja mimo mene in občutka, kako je drvel mimo. Kljub temu, da sem živela čisto blizu železniške proge, sem se veselila sprehoda z babico do male postaje, da sem ga lahko opazovala čisto od blizu. Včasih sva se z njim peljali v mesto, joj, to je bil zame nepozaben dan!

Počasi sem odraščala in vsak pogled na vlak, ki je drvel mimo mene je priklical nasmeh na moj obraz. Hitro je prišel čas študija v Ljubljani, kamor sem se večino časa tja in nazaj domov seveda vozila z vlakom. To je bil tisti čas, ko sem dve uri mirno potovala mimo krajev, za katere sem prej le slišala in jih nikoli videla. Prav tako sem ta čas porabila, da sem v miru prebrala kakšno knjigo. Res sem uživala v opazovanju skozi okno, ko smo drveli skozi različne kraje. Kadar je ob progi stal kakšen mali nadobudnež in veselo mahal, sem mu seveda z največjim veseljem mahala nazaj.

To je bil moj čas. Super čas, da sem lahko spoznavala različne, meni zelo zanimive sogovornike in njihove izkušnje, zgodbe,… Nastala je prava mala zakladnica doživetij. Moj čas, ko sem se potopila nazaj v brezskrben svet otroštva, spominov in dogodkov, zaradi katerih sem danes takšna kot sem.

Tudi sedaj se še vedno z veseljem odpeljem z vlakom na krajši izlet ali na malo daljše potovanje. Saj postane to tisti moj čas, ko raziskujem, opazujem in se vozim brezskrbno do svojega cilja.

Kdaj pa si se ti nazadnje peljal s tem prevoznim sredstvom, ki te odpelje v otroške dni?

Tako sem svojo malo skrivnost skrila k Tinki Šminki, katera z veseljem otroke navdušuje nad vožnjo z vlakom in zabavnih popotovanjih. In se veseli svojega novega potepanja, morda tudi k tebi!

Tinka vlak