Jaz sem Doti in obožujem pike.

Doti2

Rada imam pikapolonice in pikčaste ideje, rada imam pikaste nogavice in pike na nosu. Vsekakor pa imam rada tudi lepo vedenje in pika. Imam prijatelje po celem svetu. Imam takšne prijatelje, ki so majhni in veliki, veseli in razigrani, takšne, ki radi plešejo in pojejo, in tudi takšne, ki gradijo velike pisane hiše iz balonov in iz plastelina izdelujejo najhitrejši vlak na svetu. Nekateri celo obirajo banane in iz njih delajo najbolj okusne sadne kupe, spet drugi božajo velike uhljate slone.

Zaupala bi ti rada nekaj zelo pomembnega. Najraje na celem svetu se igram. Ja, točno to! Igra je moje najljubše opravilo, in to počnem čisto vsak dan. Nikoli ne pozabim. In nikoli mi ne zmanjka novih idej. Včasih se kakšne igre spomnim kar med spanjem v sanjah, nato pa zjutraj hitro vstanem in se grem takoj igrat, tako za vsak slučaj, da igre slučajno ne pozabim. Včasih se igram sama, včasih pa k igri povabim svoje prijatelje. Imam tri najboljše prijatelje: Jakoba, Hano in Tomaža. Oh, kako imam rada svoje prijatelje!

Vsi imajo bujno domišljijo in ravno zato so naše igre res zabavne. Najboljše od vsega pa je to, da lahko z njimi delim svoje ideje, se z njimi smejim in se česa novega naučim. Želim si, da se nikoli ne pozabimo igrati. Čisto nikoli! Preko igre prebujamo svojo domišljijo, smo ustvarjalni in izumljamo nove ideje. S prijatelji sodelujemo, se spodbujamo in si pomagamo. Včasih moramo upoštevati kakšna pravila iger, včasih pa pravila celo spremenimo in hitro nastane nova igra. Izmislimo si tudi takšne igre, kjer se lahko pridružijo veliki prijatelji, mamice in atiji, sestre in bratje, tete in strici, babice in dedki, sošolke in sošolci, sosede in sosedi pa še vsi drugi prijazni ljudje, ki se radi igrajo.

Sem velika ljubiteljica gibanja in športnih aktivnosti. Rada se vozim s kolesom in se povzpnem na bližnji hrib, rada se igram z žogo in se lovim s prijatelji. Prav posebni pa so tisti dnevi, ko se s prijatelji odpravimo na izlet v neznane kraje. Takrat na veliko odprem oči in si skušam zapomniti vse zanimivosti, ki jih opazim na poti. Videla sem že ogromno čudovitih stvari, takšnih, ki jih doma nimam, zato sem se odločila, da bom doma vsepovsod naokrog. Tam, kjer so hiše in bloki, kjer teče potok in kjer drevesa širijo veje v nebo. Tam, kjer so prehodi za pešce, in tam, kjer semafor kaže zeleno luč. Doma sem tudi tam, kjer se pozdravljajo mimoidoči in podarjajo nasmeške, in tam, kjer so tobogani, gugalnice in veliki travniki, namenjeni razigrani otroški igri.

Sem navihana gospodična, polna energije, zato rada poskakujem naokrog in raziskujem raznorazne kotičke. Ko sem bila majhna, sem na travniku zagledala čisto majčkeno živalco rdeče barve, na njej pa je bilo nekaj pik. Pikapolonica! V hipu sem se odločila, da bo to moja najljubša žival. Za povrh vsega pa prinaša še srečo. Juhej! Kar naprej sem opazovala njene pike. Tako dolgo, da sem se zaljubila v vse pike in pikice.

Doti

Toliko zaenkrat o meni. Kaj več pa napišem kmalu in ti zaupam še kakšno mojo skrivnost, kaj najraje jem in česa ne maram. Se oglasim kmalu!

Do takrat pa se ne pozabi igrati in zabavati!

Doti