Ustvarjeno na sončen 11. maj 2015.

Na našem otoku živijo zanimivi prebivalci. Res! Toliko različnih prebivalcev in toliko različnih prijateljev. Tukaj živijo opice, papagaji, nosorogi, žirafe, krokodili, zajčki, srnice, kače, medvedi, konji, veverice in res bi še lahko dolgo naštevala!

Jih bom počasi predstavila, mogoče opisala kakšno izkušnjo z njimi.

Saj res, to moram povedati. Zadnjič sem opazovala drobnega zajčka. Bil je tako mali, puhast in bele barve. Napotil se je proti vrtu, kjer sta bili dve vrsti korenja, tri vrste zelja in nekaj solate, ducat kolerabic ter malo paradižnikov. Ta mali puhec se je napotil proti korenju, se odločil pohrustati sladke korenčke in presenetilo me je, da se je lotil le leve vrste, desno je pustil čisto pri miru. Enako je storil pri zelju, odločil se je le za skrajno levo vrsto. Nato pa me je zagledal in odskakljal nazaj v gozd.

No če smo že pri levi pa spoznajmo še desno. Res nevem kako vedo, ampak na otoku je doma družinica veveričk, katera prebiva visoko na drevesu. Opazovala sem jih dalj časa in vsakokrat ko so odhajale iz gnezda ali prihajale domov so hodile po desni strani debla drevesa. Tudi, če je bila malo večja gneča, so hodile le po desni strani. To se mi je zdelo zelo smešno in sem jih kar poimenovala »Desne veveričke«. Tako sem gospodu Fickotu ter konju najlažje razložila, kje se dobimo, ko sta me iskala: pri drevesu »desnih veveričk«.

20150420_125026 (1)Zakaj vse to opisujem?

Ja, desne veveričke in levi zajček so mi včeraj pomagali, da sem se končno naučila strani neba. Saj veš tisti križec, narisan z dvema črtama in jaz naj bi kar vedela, v katero smer je katera črta usmerjena.

Vem, da si nekateri to z lahkoto zapomnite, meni se to oprosti ker nisem hodila v šolo. J In da se bom od sedaj lažje znašla na otoku, ker me gusarji kar naprej pošiljajo s kompasom na SV otoka ali na JZ in kako naj jaz vem kar tako, kje je sever in vzhod in kje jug z zahodom.

Ker sonce sije visoko na nebu je tako S-ever (Sonce) na vrhu tega križca. Jezera so pri nas na otoku zelo nizko, torej spodaj je tako J-ug (Jezero) spodaj na dnu križca. In sedaj kako vedeti ali je zahod na levi strani križca ali na desni. No tukaj pa meni pomagajo »levi zajček« in »desne veveričke«.

Na levi strani križca je tako Z-ahod (zajček) in na desni strani je seveda V-zhod (veveričke). Tako se ne bom nikoli več zmotila in zgrešila poti. No vsaj jaz ne bom kriva, razen če me bodo gusarji napotili v napačno smer. To pa je seveda čisto druga pesem. :)