Ustvarjeno oblačnega 11. maja 2016

Praznovanje s prijatelji se nam vtisne v spomin in še bolj v srčka. Vedno nas čaka kakšno novo presenečenje ali dogodivščina. A pripraviti kaj novega in drugačnega je včasih pravi izziv.

Mogoče ti bo moja današnja ideja prišla prav. Ste na zabavi že odpirali oziroma z zaprtimi očmi in palico v roki poskušali odpreti/sklatiti pinato, ki je visela nad vami?  Najprej jo poskusi slavljenec z zaprtimi očmi sklatiti in mu prijatelji dajejo glasne napotke. Če pa je to zanj prevelik izziv, pa jo poskusi sklatiti brez rutke preko oči. Nato pa sledi najslajši del – sladkanje z bomboni. :)

Seveda pa jo pred zabavo moramo še narediti. Ker te dni napovedujejo veliko dežja, sem se odločila, da bo pri meni sijal sonček.

Za izdelavo potrebujemo:

IMG_1898

 

Trak iz kartona sem prilepila na krog in počakala, da se je dobro posušil. Nato sem vanjo nasula veeeliko sladkih bonbonov:

IMG_1899

 

Prilepila sem še drugi krog in zopet čakala, da se dobro posuši:

IMG_1901

 

Osnova je narejena, sedaj pa je na vrsti okrasitev. Kerp papir sem narezala na 3cm trakce in jih po vsej dolžini s škarjami zarezala. Nato sem zarezane trakce prilepila na pinato:

IMG_1903

 

Ne smemo pozabiti na vrvico, da jo bomo lahko obesili, ko bo tvoj rojstni dan potrkal na vrata in seveda tudi okoli prelepimo s krep papirjem:

IMG_1906

 

Sedaj še samo izrežemo očke, rdeča lička in velik nasmeh ter jih prilepimo na pinato.

IMG_1916

In presenečenje je pripravljeno!

Pinata je lahko tudi ideja za zabavno darilo za slavljenca ker lahko vanjo skrijete darilo zanj.

Uživajte v ustvarjanju! :)