Seveda se igre razlikujejo glede na starost otrok,
koliko prijateljev bo prišlo na zabavo, glede na tematiko zabave,
ali bo zabava zunaj ali notri,…

Doti je zate pripravila nekaj idej in predlogov za rojstnodnevno zabavo, kako se lahko s prijatelji igrate in zabavate:

Doti2

1. Najprej lahko pripravite plastične lončke in flomastre, tako da si vsak po svoje okrasi svoj lonček in kasneje ne bo težav z iskanjem od koga je kateri lonček.

2. Tako zunaj kot notri lahko imate “trening za pihanje svečk na torti” kar vam bo kasneje zelo prav prišlo, ko bo čas za TORTO
Za igro potrebujete: slamice, rolice papirja, zaščitni lepilni trak, cofke

Rolice papirja pritrdite z zaščitnim lepilnim trakom na tla po prostoru, katere bodo predstavljale tunele. Zaščitni lepilni trak bo predstavljal tudi pot med tuneli, katere povežite med seboj.Seveda pot popeljite tudi naokoli in naredite kakšno križišče. Tunele lahko tudi označite s številkami, katere predstavljajo vrstni red, kako je potrebno s slamicami pihati v cofke, da se premikajo po označeni poti ter skozi tunele.

 

 

3. Palčke sladolednih lučk

Namesto palčk lahko izrežete iz kartona trakce in se igrate: http://malalu.si/poisci-par/

domino (3)

 

 

 

 

 

 

4. Seveda pa je miganje vedno zabavno. A kako spretne noge imate, bomo sedaj preizkusili
Zato se s prijatelji v vrsti eden ob drugim usedete na tla ali stole. Prvi v vrsti naj bo slavljenec. Sedaj pa je na vrsti prenašanje predmetov z nogami. Slavljenec prvi prime predmet (žogo, blazino, igračo,…) z nogami in jo poda najprej prijatelju, kateri sedi ob njemu ter tako si prijatelji podajajo predmete naprej do zadnjega. Če pade predmet na tla, se dogovorite ali boste morali poskušati od začetka ali nadaljujete naprej.

5. S spretnimi prstki in natančnim merjenjem lahko poskušate s prijatelji zadeti tarčo: http://malalu.si/zadeni-tarco/ a pred tem si mora vsak izdelati potrebne primočke. Namesto cofkov lahko uporabite tudi druge manjše predmete.

5zadani tarčo

 

 

 

 

 

 

6. Pisanje in risanje malo drugače

Za igro potrebujete: papir, vrvico in flomaster
Slavljenec izbere flomaster svoje najljubše barve. Pripravite toliko vrvic dolžine 50cm, kolikor je prijateljev na zabavi in vsak konec vrvice posebej dobro priveži okoli flomastra. Vsak prime eno vrvico, tako da bo dobro napeta in flomaster bo stal pokonci. Sedaj pa s skupnim dogovarjanjem napišite na list papirja, slavljenčevo ime in če zmorete, lahko narišete še kaj zraven imena.
Namesto okoli flomastra lahko vrvice privežete okoli rolice papirja, nanjo postavite žogico in jo poskusite nesti naokoli. Lahko postavite tudi nekaj ovir na pot in jih poskušajte skupaj premegati.