Ustvarjeno oktobra 2016,

Mrzla jutra so prvi znak, da se škrati začenjajo pripravljati na najbolj prazničen del leta.

Priprave na obdarovanje otrok in obisk dobrega moža je čas, ko ima Škratka Katka veliko dela in se vozi naokoli s svojimi sankami. Zato jih vsako leto pred začetkom prebiranja pisem in pregledovanja knjige pridnih otrok, ponovno nabrusi, pobarva in olepša.

Ja na vrsti so priprave na najlepši del leta. Tudi Škratko Katko čaka zabavna naloga. Preteklo zimo se je veliko vozila naokoli s sankami in sedaj je čas, da okrasi svoje najljubše prevozno sredstvo.

Ja, kot se otroci vozijo naokoli s skiroji, rolarji, kolesi,… se Škratka Katka na severnem tečaju vozi naokoli s sankami. Seveda pa to ni edino kar Škratka Katka počne. Njena naloga je namreč, da pomaga pri izdelovanju in preizkušanju igrač. Vse igrače pomaga zaviti v pikčast, črtast in raznobarvni papir, nato pa darila skrbno prevaža iz delavnice v sobo z zavitimi darili. V tej sobi še preveri, če so darila pripravljena in dobro zavita, nikoli pa jih ne pozabi prešteti, da jih bo res dovolj za vse male prijatelje.

obdarovanje-otrok

Seveda pa tudi ostali praznični liki ne bodo le poležavali in se zabavali, kmalu ti zaupam, kaj te dni ustvarja Snežka Nežka.

Kdo se je to leto pridružil nasmejani druščini Male Lu, poglej tukaj: http://malalu.si/praznicne-animacije/