Praznične animacije

............

vsi-3

Obdarovanje malih prijateljev je zame najlepši čas v letu. Skozi različne decembrske predstave se skupaj z otroci pripravljamo na prihod dobrega moža. Zanj pripravimo presenečenje saj s pomočjo vseh prazničnih likov poskrbim, da je obdarovanje otrok nepozabno.

Pričakovanje, veselje, radost in velike nasmehe na obrazih malih nadobudnežev vidim na njihovih ličih, v očeh in nemirnem čakanju na njegov prihod. Ja, dobri bradati mož vedno poskrbi, da je njegov prihod čudovit in poln toplih občutkov.

Ta dan se jim za vedno vtisne v njihova srčka.

Obiščemo vas lahko različni praznični liki z zabavnimi in čarobnimi prigodami, a vsi poskrbimo, da narišemo velike nasmehe na lička otrok ter prižgejo iskrice v njihovih očeh.

tinka-sminka

TINKA ŠMINKA

JE MOJ NOS DOVOLJ RDEČ?

Klovnesa Tinka Šminka ima pred sabo še zadnje popravke in urejanje svoje sobe pred prihodom dobrega moža. Njena pomembna naloga je, da bo dobro pripravljena na njegov prihod. Za urejenost sobe skrbi že skozi celo leto, saj je lani videla, da jo njegovi škratki pomagalčki vso leto opazujejo na skrivaj. Tinka Šminka se zato odloči, da bo v sobo vključila 4 letne čase in tako dobremu možu pokazala kaj dobrega, zabavnega in koristnega je delala skozi leto. A šment, nastane težava, ko rožice v vazi ne stojijo kot jih je postavila, poleti je poskrbela, da je sonček za čisto malo pregnal oblake a sedaj so se vrnili in potrebuje pomoč otrok. Žal ji tudi ni uspelo pobarvati slike iz jesenskega popotovanja, ko je s svojim cirkusom odpotovala presenetiti otroke in še za konec se ji zdi, da njen nosek ni dovolj rdeč. Zato zadnje upe polaga na otroke, da ji svojimi rokicami pomagajo urediti še zadnje podrobnosti, pred prihodom dobrega moža.

 

pikaflika

PIKA FLIKA

PIKAST PIKIN DREVEŠČEK

Pika Flika obožuje dreveščke, ves čas jo obdajajo na vsakem koraku. Enega malega ima ves čas v sobi postavljenega, če se slučajno dobri mož odloči in ji prinese kakšno predčasno darilo. Drevešček jo v decembru spremlja v kovčku in pred vrati. Enega ima ves čas v žepu in enega na sliki. A slika ji ni preveč všeč, ker ni pobarvana in sama nima ravno potrpljenja, da bi jo pobarvala, saj ji vzame preveč časa, zato poprosi otroke, če ji le to pomagajo pobarvati. Pred dnevi, pa je dobila tudi super darilce, rutko na kateri je simpatična smrekca, katero lahko ves čas nosi s seboj v žepu ali pa jo priveže gospodu Ficku okoli vratu, če ga zebe. A po temeljitem premisleku je ugotovila, da smrekci na rutki manjkajo obeski. Ker je smreka katero je prinesla s seboj polna čudovitih obeskov, bi z otroci lahko skupaj malo čarali in začarali, da bi obeski s postavljene smrekice začarali na rutko. Tako se bo njena ideja o 10 okrašenih smrekcah uresničila in tako bo dobri mož zagotovo našel eno, ki mu bo všeč in ji pod njej pustil darilo. Pa ji ga bo res? Bomo videli….

 

Tjašina prigoda na TISTI večerfds_0843-2

Tjaša se ravno odpravlja v postejo, seveda brez njenega medvedka ne more zaspati. A danes bo še toliko težje, saj je pred vrati ravno TISTI dan, tisti, ko pride dobri mož in če si bil prijazen, komu pomagal in si nekaj res zelo zelo močno želel (seveda to tudi napisal v pismo), ti je dobri mož to prinesel. A Tjaša je prepričana, da je lepo, da se tudi ona potrudi zanj, če bo on opravil tako dolgo pot do nje in jo obdaril. Zato preden zaspi pripravi zanj posebno čarobno voščilnico. “A najbrž bo tudi žejen po dolgi poti”, še Tjaša razmišlja zato zanj pripravi kozarec mleka. “Najbrž bi mi kaj sladkega tudi bilo všeč, vsi mu dajejo piškote, jaz pa mu pripravim mmm meni najbolj slastno ČOKOLADO!” se je Tjaša še domislila. A hitro ugotovi, da jo je vso pojedla in sedaj zanj nima čokolade. Mogoče pa se ji bo skupaj z otroci uspelo domisliti rešitve, preden jih obišče dobri mož in ga skupaj razveselijo.

 

snezka
vila-lili-z-darilom

SNEŽKA NEŽKA IN VILA LILI

Snežka in Lili sta prepričani, da vsaka po svoje najbolje vesta, kaj ima bradati mož rad, kaj je najbolje zanj, kje je najraje in kaj mu je všeč. Tako se pripravljanje na njegov prihod začne. Snežka je prepričana, da bi bilo dobro, če postavimo še kakšnega snežaka, da se bo počutil kot na severnem tečaju kjer je ves čas sneg naokoli. Lili meni, da bi bilo bolje, če postavimo zanj stol z oddejo, skodelico toplega čaja. Katero pesem bi mu zapeli? Lili predlaga takšno ob kateri ti je toplo pri srčku, kjer se stiskamo in imamo radi. Seveda se Snežki zdi boljša takšna z zimsko, snežno vsebino. Težava nastane pri dreveščku, kako ga okrasiti? Snežka navija za bele snežinke ali morda korenčke a Lili se drži za glavo, saj meni, da ima bradati mož raje pisane okraske, najrazličnejših oblik in velikosti. Seveda pri idejah in izvedbah malo ponagajata ena drugi, zato bosta potrebovali male strokovnjake, kateri jima bodo pomagali urediti prostor za njegov prihod čim bolj simpatično.

 

katka-skratka

ŠKRATKINA DEŽELA IN NASTALA TEŽAVA

Škratka Katka nas bo popeljala v njen svet. Skozi zabavno spreminjanje in preoblikovanje scene, Katka predstavi, kako izgledajo njihova vas in domovi, kdo vse tam živi, kaj ustvarjajo mali in veliki škrati, kadar imajo prosti čas, kako izgleda njihov drevešček, … in kako poteka zavijanje daril in nato pregled ali jih je dovolj. Ob štetju daril in pregledu seznama škratka Katka opazi težavo. Manjka točno 5 daril in vsakokrat ko vse prešteje, jo vedno bolj skrbi kaj naj naredi preden bradati gospod pride. Hitro hitro se vrti naokoli in razmišlja in tuhta. Naenkrat se domisli! Seveda bo potrebovala čarobne poljubčke otrok, katere ji bodo pihnili s svojih rokic, a škratka Katka je prepričana, da jim skupaj lahko uspe.

Škratki se lahko pridruži Snežka Nežka, katera je prava navihanka in prva v vrsti, ko pogovor steče o prostem času škratov, o izgledu dreveščka (če ji le uspe, ga okrasi po svoje),… in le ta vam zaupa kaj je glavna naloga snežakov na severnem tečaju-v škratkinem svetu.

 

pikskratka

PIKA KATKA IN FLIKA ŠKRATKA

Dobri prijateljici, a pravi navihanki. Ja njuna navihanost nima meja in sta se domislili, da bosta bradatega gospoda malo pohecali. Velikokrat se namreč pripeti, da se družita in ko ju dobri mož pokliče k sebi, vedno izgovori samo del imena od vsake. Da bo videl, kako to izgleda ko pokliče Piko Katko ali Fliko Škratko. Zato se bosta malo preuredili, zamenjali in problekli ter se malo pohecali. A njune lumpaste ideje so včasih že prevelike, zato se odločita, da namesto, da bi skupaj z otroci pripravili presenečenje za dobrega moža, bosta poskusili pohecati tudi otroke in bi tako z njihovimi čarobnimi prstki pričarali darilo kar zanju. Mogoče pa jima bo uspelo in bo njuna navihanost končno obrodila sadove.

Skupaj z Tinko Šminko, Piko Fliko, Tjašo, snežko Nežko, vilo Lili, škratko Katko lahko pridejo tako sv. Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.

Da bo naše druženje ujeto v objektiv za vedno in kot spomin na naše praznično druženje, lahko pride z nami tudi fotografinja, ki zna ujeti iskrice v očeh malih prijateljev.

Veliko iskric v očeh vam želim!

Tjaša