Zakaj me prijatelji kličejo Pika Flika in ne Pika Nogavička?

Preprosto. Zaradi moje nagajive opice. Ta mali gospod gre vedno z menoj, ko grem na rojstni dan presenetit otroke, v trgovskih centrih ko obdarim obiskovalce z baloni, ko obiščem otroke na zabavi,… Na naših druženjih, seveda poleg čaranja, zabave, plesanja in spoznavanja pustolovskega življenja otoka Taka Tuka, skupaj z otroci zapojemo in odplešemo kakšno pesem. Nevem zakaj a vedno, ga pesem “o banani”, ki jo zapojemo in zraven še zaplešemo, spomni na njegovo najljubšo hrano. :) :)

Tako si je nekega dne gospod Ficko po luštni zabavi in še bolj zabavnem druženju z malimi prijatelji, zelo zelo zaželel slastnih banan, katere je skoraj pojedel na rojstnem dnevu. Ker je bil Gospod Ficko zelo priden (banan se niti dotaknil ni), sem se odločila, da ga malo presenetim. V trgovini sem s svojimi zlatniki kupila banane in se odločila, da jih obesim na drevo pred vilo Čira Čara, da jih bo on pridno nabiral in jedel. Žepe sem si napolnila z vrvico, škarjami in bananami. 3 4 zdaj in začela sem plezati po drevesu. Spretno sem privezovala vrvico okoli banan in jih obešala na drevo.  A žal spust ni bil tako uspešen, saj sem si na poti z drevesa, raztrgala predpasnik.

Hitro sem odhitela k mojima prijateljema, da je njuna mami zakrpala nastale luknje. Zakrpan predpasnik sem si ponovno oblekla in v hipu sta se Anica in Tomaž nasmejala in rekla: “Luknje so zaflikane in ti imaš nove flike na sebi. Ti nisi več Pika Nogavička, ampak kar Pika Flika”.

Veš, to se mi je zdelo nadvse zabavno in smešno, pa sem se strinjala, da bo to moj novi vzdevek. :)

pika-nogavicka

 

 

 

 

 

 

Prepričana sem, da takšne Flike Pike Nogavičke ne srečaš nikjer drugje! Juhej  (: