Pika Flika

............

Ima rekord v risanju nasmehov.

Pegasta deklica z nasmehom na obrazu. Rada raziskuje in obišče svoje prijatelje na otoku Taka Tuka. Z veseljem deli svoje nagajive ideje s prijatelji in jim pokaže svoje prikupne vragolije. Obožuje palačinke. Ko jo srečaš, jo pocukaj za rokav in z veseljem ti splete kitke, nariše prikupne pikice ali prave gusarske brke. Veš, da ima Pika Flika pravi »pridnometer«?

Praznovanje rojstnega dne s Piko Fliko

Pika Flika uživa, ko preseneti svoje male prijatelje na zabavah za otroke, kjer poskrbi za pravo pikasto druženje. Skupaj odplujejo proti otoku Taka Tuka, kjer spoznajo njegove prebivalce. Pegasta gospodična pripravi za male navihance Pikasti izziv za osvojitev Pikinega zaklada.

Pika Flika ima skrivnost. Zna čarati. Ker si z vsem srčkom želi to deliti z otroci, prosi svoje nove prijatelje, da ji pri čaranju pomagajo. Njihovi prstki so resnično čarobni. Pika Flika jim natrosi v male rokice čarobni prah. Skupaj si pričarajo sladko presenečenje in seveda ne pozabijo na darilce za slavljenca. Ker pa je sama velika oboževalka dolgih balonov, vse svoje nove prijatelje obdari z zanje narejenimi figuricami. Skozi druženje postanejo pravi prijatelji!

Najbolj ji je toplo pri srčku, ko vidi v očkah najmlajših iskrice in velik nasmeh na obrazu.

Pika Flika je prava mala potepinka. Rada obišče kraje, katere obiščejo tudi mali nadebudneži. Rojstnodnevne zabave, družinske piknike, vrtce, šole, otroške prireditve, pustovanja, nakupovalna središča, kjer poskrbi za pravo pikasto dogodivščino, nepozaben spomin na prvi šolski dan, druženje s prijatelji, pustno rajanje, podelitev bralne značke, obisk trgovine, presenečenje v vrtcu in še veeeeliko drugih priložnosti.