Ustvarjeno med potepanjem 21. aprila 2015.

Jooooj, tako zgodaj je še in sploh se še nisem uspela pretegniti, razmigati in malo poskočiti, ko me je moj mali prijatelj že začel buditi. Ja, gospoda Ficka zelo zanima moj včerajšnji potep po otoku Taka Tuka. Saj se mi žal ni uspel pridružiti in ga zelo zanima, kje sem odkrila nove zaloge banan.

Da si on lažje predstavlja, mu opišem mojo pot zanimivo in aktivno, jaz pa se bom še lepo prebudila z malo jutranje telovadbe tebe pa povabim, da se skupaj z mano malo pretegneš.

Takole je potekala moja poti:

Stojim čisto pri miru, roke dvignem visoko nad glavo in počasi migam s prstki. Dvignem eno nogo in jo prislonim na drugo za oporo. Postanem močno drevo, moji roki sta dolgi veji in prstki so krošnja, ki jo je pobožal veter. To drevo sem včeraj najprej opazila ko sem prečkala viseči most na severu otoka.

Zavila sem levo. Kako vem katera roka je leva in desna zanimalo Ficka. Takole: iztegneš obe roki in na obeh rokah iztegneš palec in kazalec, ostale prstke skriješ v pest. Na tisti roki, kjer se L oblikuje v »pravilnega« tista je LEVA roka.

Potem sem naredila 352 korakov naravnost (se mi zdi, da jih je bilo toliko-imam še vedno težave s štetjem), točno do jezera, kjer so doma: ugani kdo!

20150420_124935

No, nato sem se po nasvetu teh zelenih prijateljic odločila, da grem okoli jezera, kjer sem srečala veš koga? Takole naredi: usedi se na tla. Stopala daj skupaj in kolena narazen. Z rokami se primi stopal. Vzravnaj hrbet, stopala potegni k sebi in kolena še bolj razpri ter jih spusti k tlom. Nežno zakrili s koleni gor in dol. No koga oponašaš?

Sledila sem jim in kar naenkrat sem stala pri skali, kjer se je sončila tista prijazna gospodična, ki ves čas dela: »sssssss.« Jo znaš oponašati?

In potem se je že začel oglašati moj trebuh in sem jo vprašala, če mogoče ve, kje bi našla kaj za pojesti in me je peljala po ozki poti točno do banan. Vendar ker so bile tako zelo visoko, sem morala kar dobro poskočiti, malo z eno nogo in malo z drugo in z obema visoko v zrak. Znaš tudi ti skočiti tako visoko? Poskusi!

Ooooo superca, jaz sem sedaj se dodobra prebudila, razgibala in malo potelovadila. Vidiš, pot v neznano poskrbi, da srečaš nove prijatelje in odkriješ zanimive kotičke. Juhej, kmalu se zopet odpravim!