Ustvarjeno oktobra 2016

Uganeš, katero igro se Tinka Šminka rada igra?

Zaupam ti, katero igro se rada igra, ko se odpravi na potep. Ko se z vlakom Bugi Vugi odpelje na zabavo, je vožnja s Tinko vedno zabavna. Na poti namreč uživa v igranju besednih iger. Z malo vaje je postala že prava mojstrica.

Na potepu se rada igra besedno igro: BOLJ NAJBOLJ

Igra se jo takole: vsi skupaj na vlaku izberejo eno barvo. Nato morajo naštevati stvari, ki so značilne za to barvo (velja tudi napimer: če imaš doma zeleno oddejo, modre copate,…). Seveda ponavljanje ni dovoljeno in ko se domisliš stvari, predmeta,… za katerega si prepričan/prepričana, da je NAJBOLJ prepričljiva stvar te barve dobiš točko. Če je kdo drug mnjenja, da se je spomnil česa »boljšega«, bolj značilnega lahko to predlaga. Ostali pa so nato komisija in določijo kdo dobi točko.

Pred dnevi so se na poti igrali to igro in izbrali RDEČO barvo in naštevanje se je začelo: rdeča paprika, kri, rdeč avto, rdeča pesa, rdeč pikčast lonček, stop znak,… in Jure (ki se je vozil zraven) dvigne roko in reče, da pozna najbolj rdečo stvar: »rdeča luč na semaforju«. Nato hitro vsa nasmejana Tinka dvigne roko in zakliče: »Ni res, moj nos je bolj rdeč!« kdo je dobil točko ti zaupam, ko se srečava, kaj pa ti meniš kaj je bolj rdeče barve? Si se mogoče ti domislil še bolj rdeče barve?

Če se domisliš česa še bolj rdečega kot klovnesa Tinka Šminka in Jure, te Tinka nagradi, sporoči ji!

tinka-sminka-logo