Igre

............

Najprej ti moram zaupati nekaj zelo pomembnega. Najraje na celem svetu se igram. Ja, točno to! Igra je moje najljubše opravilo in to počnem čisto vsak dan. Nikoli ne pozabim. In nikoli mi ne zmanjka novih idej. Včasih se kakšne igre spomnim kar med spanjem v sanjah, nato pa zjutraj hitro vstanem in se grem takoj igrat, tako za vsak slučaj, da igre slučajno ne pozabim. Včasih se igram sama, včasih pa k igri povabim svoje prijatelje.


Oh, kako imam rada svoje prijatelje! Vsi imajo bujno domišljijo in ravno zato so naše igre res zabavne. Najboljše od vsega pa je to, da lahko z njimi delim svoje ideje, se z njimi smejim in se česa novega naučim. Želim si, da se nikoli ne pozabimo igrati. Čisto nikoli! Preko igre prebujamo svojo domišljijo, smo ustvarjalni in izumljamo nove ideje. S prijatelji sodelujemo, se spodbujamo in si pomagamo. Včasih moramo upoštevati kakšna pravila iger, včasih pa pravila celo spremenimo in hitro nastane nova igra. Izmislimo si tudi takšne igre, kjer se lahko pridružijo veliki prijatelji, mamice in atiji, sestre in bratje, tete in strici, babice in dedki, sošolke in sošolci, sosedi in vsi drugi prijazni ljudje, ki se radi igrajo.

Aja… predstaviti se še moram (: Jaz sem Doti in obožujem pike. Rada imam pikapolonice in pikčaste ideje, rada ima pikaste nogavice in pike na nosu. Vsekakor pa imam rada tudi lepo vedenje in pika. Te zanima zakaj mi je ime Doti? Ko sem bila še čisto majhna pikica, moja mamica ni vedela, kakšno ime bi mi dala. Želela mi je posvetiti takšno, čisto posebno in drugačno ime, saj je vedela, da bom nekaj posebnega. Za nasvet je povprašala modro ženico, ta pa ji je odvrnila: »Domišljija osvobaja tvoje ideje«. Mamica ni dobila odgovora, ki si ga je želela, a je vedela, da si je ta nasvet vredno zapomniti. Premišljevala je, kaj naj to pomeni, nato pa se je domislila nekaj čudovitega. »Ta modra misel, bo vodilo moje hčere«, si je mislila, zato je združila začetne črke teh modrih besed: »DOTI – Domišljija Osvobaja Tvoje Ideje. Doti, ti boš pikica moja.« In tako je nastalo moje ime. Kako je pa tebi ime?

vmesnaPasica

Klikni na krogec in poišči navodila

vmesnaPasica

Si želiš še več?
Prenesi si še skrajšano verzijo moje knjige Domišljija Odkriva Tvojo Igrivost in kar takoj preizkusi še več iger.
Čisto vse so drugačne, kot na zgornjem seznamu. 

gumb1
naroci knjigo