Ustvarjeno oblačnega 9. aprila 2016

Dnevi so vedno bolj topli in tukaj je čas, ko se bomo igrali zunaj! Juhej :)

Tukaj so tudi dnevi, ko se bodo hlače na kolenih naših malih nadobudnežev preobrazile. Zavzetost, požrtvovalnost in tekmovalnost bodo terjale svoj davek in nastale bodo male luknjice v njih.

Sama sem bila malo nerodna in ker je na kolenu nastala mala luknjica, sem se odločila, da jo povečam in mogoče bo bolje izgledalo. Pa ni. V škatli, kjer me čakajo pripomočki za ustvarjanje sem poiskala:

o belo in rdeče blago
o rumen sukanec + šivanko + škarje
o 2 različne velikosti črna gumba

Odločila sem se, da iz luknje na kolenu naredim nekaj zabavnega. Pred dnevi sem bila na povabljena na rojstni dan, kjer so bile rdeča nit zabave, pošasti in ker sem še malo pod vtisom smešnih bitij, sem iz belega blaga izrezala zobe in dva bela kroga. Iz rdečega blaga sem izrezala malo večji kos, kot je velika luknja na hlačah. Na bela kroga sem prišila gumba z rumenim sukancem, ker rumena barva super izstopa in tako hitro nastanejo oči. Hlače sem obrnila na notranjo stran in na zgornjo ter spodnjo stran luknje prišila zobe (pri zobeh sem uporabila malo svetlejši sukanec, da ni preveč izstopal, ko sem hlače prav obrnila). Nato sem preko vsega prišila še rdeče blago. Zakaj sem izbrala malo večji kos izveš kmalu!
Hlače sem obrnila na pravo stran in oblika pošasti je bila narisana, zobje pritrjeni in samo oči so še manjkale. Hitro sem jih prišila in tra-ra, moje hlače so dobile novega prijatelja: Pošastka Nerodo.

Zdaj se ne bom več jezila, ko bodo nastale luknje na hlačah. Neroda bo dobil novega prijatelja ali prijateljico ali pa kaj drugega. Pa še zabavno je bilo ustvarjati. Priznam, da nisem kaj dosti spretna s šivanko in sukancem, ampak verjamem, da vaja dela mojstra! (: